Meedoen

test

Doe mee!

De Jeruzalemkerk is meer dan het gebouw. De Jeruzalemkerk wordt gevormd door de mensen die zich in meer of mindere mate betrokken voelen bij de gemeenschap die de Jeruzalemkerk heet. 

Regelmatig ontmoeten we elkaar in verschillende vormen. Natuurlijk tijdens de zondagse kerkdiensten en daarnaast ook tijdens diverse activiteiten. 

Activiteiten

Door de week heen zijn er diverse manieren om elkaar te ontmoeten. Afhankelijk van je behoefte kan je meedoen aan één van de activiteiten. Sommige bijeenkomsten zijn elke week, andere zijn éénmalig en er zijn ook speciale bijeeenkomsten rondom een bepaald thema. Voor alle activiteiten geldt: je bent van harte uitgenodigd!


Kaarsjes in de Baarsjes

Beleef Kaarsjes in de Baarsjes. Op 24 december om 20:00 uur ben je van harte welkom in de Jeruzalemkerk voor de jaarlijkse kerstnachtdienst voor alle mensen in De Baarsjes.

Lees verder

Gemeentedagen

Voor wie zijn de gemeentedagen bedoeld? Alle gemeenteleden, van jong tot oud, zijn welkom. Als je nog niet eerder mee geweest bent, is dit een uitstekende mogelijkheid om de gemeente beter te leren kennen. Dit jaar zijn de gemeente dag op 15 t/m 17 mei 2020 in Bergen aan Zee.

Lees verder

Introductiemiddag

De introductiemiddag vindt een aantal keer per jaar plaats aansluitend op de dienst met een heerlijke lunch. Tijdens de middag wordt er meer informatie gegeven over de gemeente. Verschillende mensen uit de gemeente vertellen iets over de achtergrond van de gemeente, hoe zij is ontstaan, welke activiteiten er worden georganiseerd en hoe je betrokken kunt raken. Ook wordt er een rondleiding gegeven door het kerkgebouw.

Lees verder

Gebedskringen

Als christenen zien we allemaal het belang in van gebed, maar tegelijkertijd ervaren velen hoe lastig het vaak is er tijd voor vrij te maken of er invulling aan te geven. De gebedskring is open voor iedereen die eens vaker wil bidden voor de Jeruzalemkerk, mensen en zaken in je eigen omgeving die je graag bij God wilt brengen en voor de stad Amsterdam.

Lees verder

Bijbelklas

Een maandelijkse workshop rond Bijbelverhalen. Waarom? De Bijbel heeft in de westerse cultuur diepe sporen getrokken, maar wie kent de verhalen nog of is in staat dit boek zelf te lezen en te begrijpen? En wie begrijpt nog wat schilders bedoelden met hun Bijbelse schilderijen of wat popmuzikanten beweegt om Bijbelteksten te citeren in hun liedjes? En kun je iets van de religieuze spanningen van vandaag begrijpen zonder iets te weten van de religieuze bronteksten?

Lees verder

WIl jij gebed voor iets of iemand vragen? Dat kan!

Komende activiteiten

24 december 2021
20:00 Kaarsjes in de Baarsjes
25 december 2021
10:00 Oudjaarsdag
26 december 2021
10:00 Kerkdienst
31 december 2021
19:30 Oudjaarsdag
Over Ons

De Jeruzalemkerk in Amsterdam-West (de Baarsjes) waar iedereen welkom is en waar we graag betrokken willen zijn op Jezus Christus, op elkaar en op de stad waar we in leven. Wij zijn een gevarieerde gemeente die deel uit maakt van de Protestantse Kerk Nederland.

Contact
Jeruzalemkerk

Jan Maijenplein 14
Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.