Ervaar

Zondag

Elke zondagochtend om 10.00 uur is er een dienst in de Jeruzalemkerk. Iedereen is welkom! Jong en oud ontmoeten elkaar. We zingen, ervaren, leren en bidden samen. Voor de kinderen is er een apart programma.

De samenkomst start om 10.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur.

Kleine kinderen (0-4 jaar) kunnen voordat de samenkomst begint bij de kinderoppas worden gebracht. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er tijdens de dienst een zogenaamde kindernevendienst, waar ze ook een bijbelverhaal horen en met elkaar een creatief moment hebben. Dit begint pas na het eerste gedeelte van de dienst, zodat we met met z’n allen de samenkomst starten en ze ook lekker mee kunnen zingen.

We zingen veel in de dienst, dit wordt begeleid door zowel een band als door het orgel. In het repertoire zitten psalmen en gezangen, maar ook opwekkingsliederen, ‘psalmen voor nu’ en andere nieuwe muziek. Verder lezen we uit de Bijbel en luisteren naar een uitleg daarover. We bidden met elkaar tot God en er is ruimte voor bezinning. Nadien komen de kinderen tijdens de collecte wel terug in de kerkzaal en zingen we nog een laatste lied.

Als de samenkomst is afgelopen ben je welkom voor de ontmoeting bij de koffie en thee. Ook kun je vragen om persoonlijk gebed.

Wat neem ik mee?

Om een kerkdienst in de Jeruzalemkerk te bezoeken heb je geen speciale dingen nodig. Alle liedteksten worden geprojecteerd en de tekst voor de Bijbellezing wordt bij binnenkomst uitgereikt. Als je voor het eerst komt en vragen hebt, kun je die ook stellen aan de mensen die iedereen welkom heten bij de ingang. Maar als je gewoon eens wilt kijken hoe een dienst gaat, kan dat natuurlijk ook.

Voorganger Jeruzalemkerk

Vanaf 7 juli 2019 is ds. Richard Saly onze predikant. Hij leidt de kerkdiensten op zondag en soms hebben wij een gastpredikant. Ds. Saly doet meer dan alleen de diensten op zondag leiden en preken. Hij zet zich in voor gemeenteleden en andere belangstellenden.

"De zondag is voor mij het rustpunt in de week. Het maakt niet uit hoe ik kom of hoe ik mij voel. Het is goed"

Belangrijke dagen

Diaconie

Diaconie is dienst aan mensen, door christenen verricht uit liefde tot God. Vanuit de Jeruzalemkerk zetten we ons in voor de buurt en de stad. De diakenen stimuleren en coördineren dit werk. Ook is er aandacht voor gemeenteleden in moeilijke omstandigheden.

Betrokken bij de buurt en de stad

De diakenen stellen zich op de hoogte van en zijn zo mogelijk betrokken bij ontwikkelingen in de buurt, door samenwerking met het stadsdeel en andere welzijnsorganisaties in de buurt. We bieden hulp aan mensen die op onze weg komen en onze zorg nodig hebben.

Betrokken bij de gemeente

Binnen de gemeente leven we mee en geven we aandacht aan gemeenteleden in moeilijke omstandigheden. Gemeenteleden die bijstand, verzorging of bescherming nodig hebben, kunnen bij de diaconie terecht voor verschillende vormen van hulp. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer: Ervaar de Jeruzalemkerk