Welkom,
wij zijn de
Jeruzalemkerk

Betrokken zijn op Jezus Christus, op elkaar en op de stad waar we in leven!

Ook in tijden van Corona.

Sinds eind juni zijn we weer begonnen met diensten in de Jeruzalemkerk. We zijn blij dat we, ondanks de restricties, weer met een kleine groep van de gemeente bij elkaar konden komen. Sinds afgelopen zondag zenden we de dienst live uit via Youtube. De diensten zijn daar ook weer achteraf terug te kijken. 

Met steeds meer mensen de kerkdiensten bezoeken

Vanaf 1 juli zijn er vanuit de rijksoverheid weer verdere versoepelingen doorgevoerd, waardoor we weer met meer dan 30 personen samen mogen komen. Wel geldt nog steeds als belangrijkste regel dat huishoudens afstand moeten bewaren van andere huishoudens. Ook mogen we nog niet samen zingen, maar daar zullen we de komende periode onze weg wel in vinden.

Als kerkenraad willen we zoals eerder gemeld het aantal bezoekers geleidelijk opbouwen. Op zondag 5 juli hebben we onze viering samen met 50 bezoekers in de kerk en via Youtube. Voor de diensten daarna zullen we, als alles goed gaat, richting de 100 bezoekers gaan.

Aanmelden voor kerkdiensten via formulier

Om dit in goede banen te kunnen leiden, willen we jullie vragen om in het formulier via onderstaande link aan te geven welke zondagen in juli en augustus je de dienst in de Jeruzalemkerk zou willen bezoeken. We denken dat voor de meeste gemeenteleden die dit willen vanwege de vakantieperiode wel een plaats is, we hopen dan ook veel van jullie weer te mogen verwelkomen!  

Het invullen van het formulier spreekt voor zich. Tussentijdse wijzigingen zijn mogelijk, maar zaterdags om 12:00 uur maken we de stand van zaken op voor de komende zondag. Heel hartelijk dank voor jullie medewerking!

Vragen of opmerkingen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diensten luisteren

Tijdens een dienst worden er (video)opnames gemaakt. Beluister en kijk de dienst op een later tijdstip via ons Youtube kanaal. Diensten tot maart 2020 zijn terug te luisteren in audio via de website.

Komende activiteiten

Geen evenementen

Actueel

Kaarsje branden in de Jeruzalemkerk op (Allerheiligen en) Allerzielen

Kaarsje branden in de Jeruzalemkerk op (Allerheiligen en) Allerzielen

Rond Allerheiligen en Allerzielen wordt overal ter wereld aan overleden dierbaren gedacht. Daarom opent de Jeruzalemkerk in de Baarsjes haar deuren. Bezoekers kunnen op zaterdag 31 oktober, zondag 1 november en maandag 2 november een kaarsje aansteken. In de kerk zijn kaarsjes aanwezig.

Voor wie steek jij een kaarsje aan?
Wees welkom om zomaar even binnen te lopen in de kerk. Ook als je er normaal nooit komt. Je kunt een kaarsje aansteken, een naam opschrijven of een gebed achterlaten. Er is ook ruimte om gewoon even stil te zijn of juist voor een gesprek. Een kwartier voor de sluiting van de kerk is er een kort moment van gebed.

Wees welkom
De Jeruzalemkerk bevindt zich aan de Jan Maijenstraat 14 in de Baarsjes.
De kerk is op de volgende momenten open:
- zaterdag 31 oktober van 20:00-22:00
- zondag 1 november van 14:00-16:00 en van 20:00-22:00
- maandag 2 november van 16:00-18:00
Ook op werkdagen is de Jeruzalemkerk open van 15:00-17:00.

Lees verder....

Online kerkdienst via Youtube

Online kerkdienst via Youtube

Na bijna 3 maanden onze kerkdiensten via Zoom te hebben uitgezonden, veranderen we op 28 juni van 'kanaal'. De cororonamaatregelen zijn versoepeld en daarom kunnen we ook weer bijeenkomen in de kerk zelf. Helaas nog wel met een beperkt aantal mensen en op uitnodiging. De dienst uitzenden via Zoom is daardoor niet langer de beste manier en zenden we de dienst uit via Youtube. 

Het Youtube-kanaal van de Jeruzalemkerk vind je hier

We ontmoeten elkaar nu via Youtube!

Voor meer informatie kan je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder....

Onze samenkomsten tijdens de coronamaatregelen

Onze samenkomsten tijdens de coronamaatregelen

De zondagse samenkomsten zijn voor ons belangrijke momenten in de week, die we niet zomaar willen overslaan. Daarom hebben we besloten dat onze voorganger Richard Saly en een kleine groep muzikanten een aangepaste dienst houden en we deze gaan streamen. Als kerkenraad hebben we namelijk de drastische maatrefel moeten nemen om de komende zondagen geen samenkomsten te houden in de kerk vanwege de toenemende impact van het coronovirus.

Lees verder....

Veertig dagen onderweg naar Pasen

Veertig dagen onderweg naar Pasen

Aan het grote feest van Pasen gaat een periode van veertig dagen vooraf (de zondagen worden niet meegeteld) waarin christenen zich voorbereiden op dit feest. Van Jezus lezen we dat hij veertig dagen vastte in de woestijn. Christenen wereldwijd gebruiken de periode voor Pasen als een tijd van bezinning en soberheid. In de Jeruzalemkerk besteden we speciale aandacht aan deze tijd met extra samenkomsten. Je bent welkom!

Lees verder....

Onze samenkomsten

Wat we geloven

kinderoppas

kindernevendienst

tijden

Wat gebeurt er tijdens een samenkomst

Wat neem ik mee?

voorganger

gebedsteam

Over Ons

De Jeruzalemkerk in Amsterdam-West (de Baarsjes) waar iedereen welkom is en waar we graag betrokken willen zijn op Jezus Christus, op elkaar en op de stad waar we in leven. Wij zijn een gevarieerde gemeente die deel uit maakt van de Protestantse Kerk Nederland.

Contact
Jeruzalemkerk

Jan Maijenplein 14
Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.