• Start
  • actualiteiten Jeruzalemkerk
Kaarsjes_2018_DSC9858.jpg

We volgen het advies van de landelijke kerk en de PKA om over te gaan naar online diensten en ontvangen dus geen bezoekers in de kerk. De diensten rondom kerst zullen met medewerkers vanuit de kerk via het YouTube kanaal te volgen zijn.

1e Kerstdag: 10.00 uur via YouTube, ds. Richard Saly
2e Kerstdag: 10:00 uur via YouTube, ds. Gerrit Lugthart (voormalig vicaris in de Noorderkerk, nu predikant in Kamerik)

kerstkleding.jpg

Geen budget en toch een mooie kerstoutfit? De Kledingbank Amsterdam West organiseert in samenwerking met de Jeruzalemkerk een pop-up boetiek waar je gratis je eigen kerstoutfit kunt samenstellen. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Kapper Bakker. De kleding is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. Deze komt ten goede aan Kledingbank Amsterdam West en de benefietactie voor Willem Koolsteeg die ongeneeslijk ziek is. In de winkel houden we ons aan de corona-maatregelen: mondkapje verplicht en 1,5 meter afstand. Van harte welkom!
Wanneer: zaterdag 18 december van 11:00-16:00
Waar: Slimmeweg 7c, 1066 EV (in Nieuw West)

Kerst_12_dec.png

Kerst vier je in De Baarsjes!

Op 12 december kon je genieten van een prachtige Kerst sing-in. Meezingen en luisteren naar mooie muziek van onder meer JK-blazersensemble, accordeon, gitaar, cajon en orgel. En tussendoor ook luisteren naar verhalen uit de Bijbel. Dit alles in een sfeervolle kerk. Er is gelegenheid om de Kerst sing-in terug te kijken en te luisteren via deze link.

kerk_binnen.jpg

De introductiemiddag vindt een aantal keer per jaar plaats aansluitend op de dienst met een heerlijke lunch. Tijdens de middag wordt er meer informatie gegeven over de gemeente. Verschillende mensen uit de gemeente vertellen iets over de achtergrond van de gemeente, hoe zij is ontstaan, welke activiteiten er worden georganiseerd en hoe je betrokken kunt raken. Ook wordt er een rondleiding gegeven door het kerkgebouw.

Lees meer: 31 oktober 2021 - Introductiebijeenkomst

kerk_met_beide_benen_in_de_buurt.png

De Jeruzalemkerk gaat dit seizoen starten met het programma 'Kerk met beide benen in de buurt' van Tearfund. Een programma voor kleine groepen maar ook voor andere belangstellenden, om stap voor stap na te denken over Gods roeping voor mensen in de wereld, individueel maar ook als christelijke gemeenschap. Gericht op de directe omgeving, waar je woont, werkt of kerkt. Om zo meer kerk en christen voor en in de buurt te zijn. Met beide benen in die buurt dus. 

Lees meer: Donderdagavond 14 oktober: Kick Off Kerk met beide benen in de buurt

3_okt.png

Tijdens de week tegen eenzaamheid, in Amsterdam West beter bekend als West Verbindt ben je op zondag 3 oktober vanaf ca. 11:30 uur van harte welkom voor een pannenkoek of poffertjes en koffie en thee. Je kan komen bellen blazen (XXL) en er zal gevoetbald worden. Vanaf 11.30h op het Jan Maijenplein, iedereen is welkom.

Open kerk (werkdagen)
De kerk is open op werkdagen van 15:00h en 17:00h. Kom langs voor een kopje koffie of thee en met wat lekkers. Er is gelegenheid om dan een kaartje te schrijven om iemand een hart onder de riem te steken.

2_okt.png

Tijdens de week tegen eenzaamheid, in Amsterdam West beter bekend als West Verbindt gaan we op zaterdagochtend 2 oktober wandelen door de wijk en prikken het vuil op wat we onderweg tegenkomen. We verzamelen om 09.30h bij de Jeruzalemkerk. De koffie staat klaar.  Meer informatie over West Verbindt - Week van de verbinding

Open kerk (werkdagen)
De kerk is open op werkdagen van 15:00h en 17:00h. Kom langs voor een kopje koffie of thee en met wat lekkers. Er is gelegenheid om dan een kaartje te schrijven om iemand een hart onder de riem te steken.

Over Ons

De Jeruzalemkerk in Amsterdam-West (de Baarsjes) waar iedereen welkom is en waar we graag betrokken willen zijn op Jezus Christus, op elkaar en op de stad waar we in leven. Wij zijn een gevarieerde gemeente die deel uit maakt van de Protestantse Kerk Nederland.

Contact
Jeruzalemkerk

Jan Maijenplein 14
Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.