Pasen

Pasen is het belangrijkste christelijke feest. Toch weten veel mensen niet meer wat er met Pasen gevierd wordt. Wat is de betekenis van het christelijke paasfeest?

De betekenis van Pasen

Met Pasen wordt de opstanding van Jezus Christus uit de dood gevierd. Eigenlijk hoort bij Pasen eerst Goede Vrijdag. Op deze vrijdag werd Jezus gekruisigd, maar hier eindigt het verhaal niet. Na drie dagen stond Hij op uit de dood. Dit is een gebeurtenis met een grote betekenis: er is leven na de dood. Jezus heeft een weg geopend naar een leven na dit leven.

Pasen: een nieuw begin

Pasen betekent dat wij als mensen opnieuw kunnen beginnen en dat God een nieuwe toekomst geeft. God is op zoek naar jou en mij en er staat niets in de weg. Er kan veel mis gaan in ons leven, maar het hoeft geen obstakel te zijn om opnieuw te beginnen. Ook ziekte of dood is niet het einde. Jezus geeft een heel nieuw perspectief. Hij heeft een weg geopend naar een nieuwe toekomst.

Pasen in de Jeruzalemkerk

In de Jeruzalemkerk wordt Pasen uitgebreid gevierd op de paaszondag. In een feestelijke kerkdienst herdenken we de opstanding van Jezus. Dit doen we door te luisteren naar het paasverhaal en door paasliederen met elkaar te zingen.  Op de zaterdagavond voor paaszondag hebben we een paaswake. Dan brengen we het paasvuur de kerk in als teken dat het licht heeft gewonnen van de duisternis. Ben je benieuwd wat Pasen voor jou kan betekenen? Kom dan naar de Jeruzalemkerk.