Gemeentecursus 'Luisterend Bidden'

De afgelopen maanden is op diverse manieren het belang van (luisterend) gebed op het pad van de gemeente gekomen: tijdens de gemeentedagen (lezing ds. Ron van der Spoel), in gebedsbijeenkomsten en preken (o.a. ds. Jaap van Hansum). Om dit verder een vervolg te geven, willen we als gemeente de cursus ‘Luisterend bidden’ van Stichting New Wine gaan volgen. Met als doel om te groeien in het opbouwen, troosten en bemoedigen van elkaar met woorden van God. (1 Kor. 14:3).

De cursus bestaat uit 6 (maandag)avonden waarbij deze onderwerpen aan de orde zullen komen:
1. Op Jezus gaan lijken: omgaan met de Vader
2. Op Jezus gaan lijken: meewerken met de Vader
3. Gods stem herkennen: manieren waarop God spreekt
4. Gods stem herkennen: leren onderscheiden
5. Een liefdevolle gemeenschap: zorgvuldig bidden met anderen
6. Groeien in vertrouwelijke omgang en een luisterend leven
Elke cursusavond begint met een inleiding (door o.a. ds. Jaap van Hansum, Mark Hage (Vineyard) en Martijn Rugers (Oase West)) en vervolgens wordt er in kleine groepjes verder gepraat en geoefend. Bij de cursus hoort een werkboek dat tijdens de avonden gebruikt wordt. De kosten hiervoor zijn €9,50.

De data van de 6 cursusavonden zijn als volgt: 26 november, 7 januari, 4 februari, 4 maart, 1 april en 13 mei.

We zien er naar uit om als gemeente door deze cursus verder naar elkaar toe te groeien en antwoord te gaan vinden op vragen zoals: Hoe kan ik Gods stem horen? Op welke manieren spreekt God dan? Hoe kunnen we onderscheiden wat van God is?

Opgeven voor de cursus kan bij Gerdien (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Geef bij je opgave ook aan of je het werkboek wilt bestellen, dan zullen we die centraal inkopen.

Hartelijke groet, Jan Cornell Berger en Gerdien Boerhout