Aswoensdagviering, 14 februari

Woensdagavond, 14 februari, is het valetijnsdag, maar nog veel belangrijker; we starten de 40-dagentijd met de Aswoensdagviering. In deze viering laten we ons stilzetten bij drie thema’s: bidden, vasten en geven.

Het zijn de drie thema’s waar Jezus over spreekt in Mattheus 6, het gedeelte dat al vanaf de vroege kerk op deze dag wordt gelezen. Bijzonder is ook de mogelijkheid om een askruisje op je voorhoofd te laten schrijven, als een herinnering aan je eigen kwetsbaarheid en sterfelijkheid, maar ook aan de roeping om je kruis op te nemen achter Jezus aan. Al met al een goede manier om de tijd van bezinning en inkeer richting Goede Vrijdag en Pasen op de gaan. We vieren de Aswoensdag dit jaar samen met Via Nova, een van onze partnerkerken binnen Amsterdam in Beweging. Een mooie samenwerking!

De dienst start om 19:30 en vind plaats in de Jeruzalemkerk in de Baarsjes. Jan Maijenstraat 14

Over Ons

De Jeruzalemkerk in Amsterdam-West (de Baarsjes) waar iedereen welkom is en waar we graag betrokken willen zijn op Jezus Christus, op elkaar en op de stad waar we in leven. Wij zijn een gevarieerde gemeente die deel uit maakt van de Protestantse Kerk Nederland.

Contact
Jeruzalemkerk

Jan Maijenplein 14
Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.