Hemelvaart

Hemelvaart: meer dan een vakantiedag Voor christenen is deze dag meer dan alleen maar een welkome vakantiedag midden in de week. Het is 40 dagen na Pasen en omdat Pasen altijd op zondag wordt gevierd, betekent dit dat Hemelvaartsdag altijd op een donderdag valt. Maar er is nog meer dat een christen op deze dag wil vieren.

De betekenis van Hemelvaart

Met Hemelvaart vieren we dat Jezus terugging naar Zijn Vader in de hemel. Dit gebeurde 40 dagen nadat Hij was opgestaan uit de dood. We kunnen dit lezen in het Bijbelboek Handelingen, in hoofdstuk 1.

Hemelvaart in de Jeruzalemkerk

In de Jeruzalemkerk wordt Hemelvaart gevierd. Op de donderdagochtend is er een kerkdienst waar we hierbij stil staan. Iedereen is welkom.