Bijbelklas

Een maandelijkse workshop rond Bijbelverhalen. Waarom? De Bijbel heeft in de westerse cultuur diepe sporen getrokken, maar wie kent de verhalen nog of is in staat dit boek zelf te lezen en te begrijpen? En wie begrijpt nog wat schilders bedoelden met hun Bijbelse schilderijen of wat popmuzikanten beweegt om Bijbelteksten te citeren in hun liedjes? En kun je iets van de religieuze spanningen van vandaag begrijpen zonder iets te weten van de religieuze bronteksten?

Voor wie?

Als jij je hierin herkent, vind je het wellicht leuk om eens aan te schuiven bij onze maandelijkse Bijbelklas. Een Bijbelklas is geen geloofscursus of verkapte poging deelnemers te bekeren. De Bijbelklas is bedoeld als een open gesprek voor iedereen die om wat voor reden ook iets over de Bijbel wil weten: niet-gelovigen, sceptici, cultureel ge├»nteresseerden en zinzoekers. Opzet van de avonden. Eens per maand komen we samen in de sfeervolle ontmoetingsplek Van Boven, boven in de Jeruzalemkerk. Per keer bespreken we een hoofdstuk uit de Bijbel dat we proberen te begrijpen in de context van de tijd waarin het ontstond, maar ook in de context van vandaag. We gaan op zoek naar belangrijke kernwoorden, naar literaire vormen en natuurlijk naar de betekenis voor de eerste lezers. Ruim aandacht is er ook voor de doorwerking van de tekst: in de christelijke traditie, in de kunst en in onze nog steeds door de Bijbel gestempelde cultuur. En natuurlijk is er alle ruimte om de dominee uit te vragen over alle vragen die maar bij je op kunnen komen. De sfeer tijdens de avonden is open en ontspannen en na afloop is er een borrel bij caf├ę Cook.

Wil je meer weten of je opgeven? Link naar kalender