Kerst

Het bekendste christelijke feest, de geboorte van Jezus Christus.

Kerst: het gezelligheidsfeest

Kerst is het gezelligheidsfeest bij uitstek. In de koude en donkere wintermaanden is het de ideale tijd om als familie en vrienden bij elkaar te zijn. Voor christenen is kerst ook het feest van de komst van Jezus naar onze aarde en daarom vieren we tijdens de kerstdagen de geboorte van Jezus Christus.

Kerst: het verhaal

Ongeveer 2000 jaar geleden werd Jezus Christus geboren. Het klassieke kerstverhaal laat ons zien hoe Jezus geboren werd in een stal. Geen wieg was er voor Hem weggelegd, het enige dat gebruikt kon worden was een voederbak. Het verhaal over de geboorte van Jezus is te vinden in Lucas 2 in het Nieuwe Testament (het tweede deel van de Bijbel).

De betekenis van kerst

Voor christenen betekent kerst de komst van Christus. Hij was de langverwachte Messias en redder. De diepste betekenis van kerst is dat God zelf in de gedaante van een mens naar deze aarde kwam. Kerst is het feest van het Licht. Jezus noemde zichzelf het Licht van de Wereld. In een vaak zo donkere wereld brengt Hij licht.

Kerst in de Jeruzalemkerk

In de Jeruzalemkerk wordt kerst uitgebreid gevierd. Op de kerstavond is er een feestelijke kerkdienst die we ‘Kaarsjes in de Baarsjes’ noemen. In deze dienst vieren we met de wijk de geboorte van Jezus. We luisteren naar het kerstverhaal en zingen vele oude en nieuwe kerstliederen. Iedereen is welkom!

Op eerste kerstdag is er een kerkdienst waarin ook de kinderen een rol krijgen en we samen het kerstfeest te vieren.