Welkom op de Jeruzalemkerk Weblog
In deze weblog schrijven wij over persoonlijke ervaringen en opvallende zaken in en buiten de Jeruzalemkerk, maar proberen we ook al gaande de weg visie onder woorden te brengen voor gemeenteleden en ge´nteresseerden. Uw reacties stellen wij zeer op prijs.

Bas van der Graaf
Elsbeth Gruteke

Terugblik op de kerstdiensten

26-12-2007
Bas van der Graaf

Dit keer een kort en krachtig stukje, over de kerstdiensten.

De kerstavonddienst
In de afgelopen weken hebben we alles uit de kast gehaald, om er op Kerstavond een prachtige en uitnodigende dienst van te maken. Zoals ik al eerder schreef hadden we onder het motto 'Kaarsjes in de Baarsjes' heel veel ge´nvesteerd in de PR: huis aan huis hebben we geflyerd, op allerlei plaatsen hingen posters, er was een interview in de krant.
Maandagmiddag begonnen we met de aankleding van de kerk. Allerlei beelden die we voor ogen hadden moesten nu werkelijkheid worden. Dat bleek nog een heel gedoe. Om de kaarsen zo neer te zetten dat er geen brandgevaar ontstond, het dimmen van het elektrisch licht en zoveel meer. We moesten alles op alles zetten om waar te maken wat we hadden beloofd: een sfeervolle plek in een mooie kerk. Maar uiteindelijk lukte het!
Om vijf uur arriveerde de band, om zes uur het koor, de generale repetitie startte, maar ook dat ging niet helemaal van een leien dakje. Sommige koorleden maakten zich echt zorgen of het 's avonds goed zou komen.
Om half acht druppelden de eerste mensen binnen, om kwart voor acht begon de kerk aardig gevuld te raken en rond 10 voor acht brak een heerlijk moment aan: de gastvrouwen bij de deur moesten tegen de mensen zeggen dat ze naar boven moesten, naar de balkons, omdat het beneden vol zat! Dat was in 25 jaar niet meer gebeurd!
Uiteindelijk zat de kerk dus grotendeels vol, gelukkig ook met heel veel mensen uit de buurt. De sfeer was prachtig, het licht goed. Een warme atmosfeer. En dat inspireerde ons allemaal, zodat gelukkig gebeurde wat we hoopten en hadden gebeden: de dingen vielen op hun plek, er kwam vaart in de dienst en iedereen die meewerkte gaf het beste wat hij of zij had te geven. Het werd een heerlijke dienst (uiteindelijk werd hij wel iets langer dan we hadden gedacht, maar dat is dan een les voor volgend jaar).
Na afloop , op het plein waar in het licht van vuurkorven warme chocolade en GlŘhwein gedronken kon worden kregen we heel veel positieve reacties. Het was dus echt goed geweest.
Als een zeer dankbaar mens ben ik naar huis gegaan. Toen we begonnen had ik een droom voor ogen en die is waarheid geworden. God zij dank!

Eerste Kerstdag
Ik was natuurlijk wel benieuwd hoe het Eerste Kerstdag zou zijn in de kerk. Gelukkig was ook toen de opkomst bemoedigend goed. Veel van onze gemeenteleden zitten nu eenmaal met Kerst bij familie en dat merk je. Maar er waren ook weer gasten, de kinderen hadden een bijdrage, evenals de familie Huitema op hun koperinstrumenten. Daarna nog lang koffiegedronken en gepraat met vele mensen, vooral ook over de kerstavondienst.
Toen naar huis, om uit te rusten en met mijn gezin te genieten van een fijne kerstdag.

Nu maar weer op naar diensten van Oud- en Nieuw.

Naam (optioneel)
E-mail adres (optioneel)

Vorige artikelen

• klik hier voor artikelen uit 2017